Kramomaten – framtidens medmänskliga bankomat

Vad behöver vi pengar till – egentligen? Ibland när jag stått vid bankomaten med hundralapparna prasslande i min hand, har jag funderat över det. Insikten är enkel: fysisk och social överlevnad. Vi köper mat, tak över huvudet, kläder och sedan alla möjliga sociala inträdesbiljetter som syftar till att ge oss gemenskap, umgänge, underhållning och kanske till och med vänskap eller kärlek. Denna sociala bit kan enkelt samlas ihop till: vi behöver kramar, få bekräftelse, närhet, trygghet – känna oss delaktiga i en mänsklig samvaro.

Pengars värde går upp och ner och vissa menar att snart kraschar hela vårt ekonomiska system, det är ohållbart och alla har vi känt av inflationens galopp i plånboken.

Så i en fantastisk improvisation med Elias i Järna på midsommar förra året föddes framtidens bankomat: en KRAMOMAT. Istället för uttag av pengar, gör vi ett intag av kramar. Vi möts som människor och ger varandra gratis, med vår egen stora lilla enorma energi, en stor del av det pengarna syftar till: gemenskap och delaktighet! En riktig kramomat tillgodoser dessutom två behov: Kramar och Mat! En investering för nuet och framtiden, för den dag då bankomaten inte nödvändigtvis ger oss det vi söker.

Som clown provade jag kramomaten i december och känner att den bara kan bli bättre, vidarutvecklas och få många individuella tillämpningar och former! Men rejäla varma kramar handlar det om, ett uttag, intag av oxytocin, dopamin och allt vad du vill när vi vågar slappna av i varandras armar 20 sekunder eller mer!

Idag är det tydligen den Internationella kramens dag, så i Malmö, Göteborg och Stockholm ordnas stora kramevent på stan, flash mobs, flash hugs och flash humanity fyller stan med liv. Centralstationen i Stockholm exakt 18.00, kom! Facebookevent här. Hundratals kramomater skapas ekologiskt, hållbart, flytande, mobilt och helt medmänskligt idag över hela jorden!

Jag är så glad för att vi kom på ett namn för detta, kramomat. För ekonomisk tillväxt och pengajakt kan vi inte hålla på med så mycket längre, nu handlar det om värdeökning säger de kloka ekonomerna och människorna. Och den största värdeökningen är den när vi älskar oss själva och varandra – som till exempel med en kram – då växer vi som människor, vilket är inre tillväxt och true power!

Cause….

Every human is a gift, every human is a powershift.

We all came here for a reason, to not follow that would be treason!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Livstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s