Powershift from inside out

Jag vandrar på asfalt men det gröna tränger sig på överallt i mitt liv just nu! 

För flera månader sedan kom jag på ännu en av mina oneliners om livet och mänskligheten: 

Every human is a gift

every human is a powershift

Det handlar om mig, att våga välja min inre stryka och om mänskligheten som idag behöver välja nya vägar för att överleva, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Krigen dånar omkring mig i media – jag är glad att jag får skörda ekologiska grönsaker hos vänner i Järna. Det är inte livet, det är LIV – det lever. Syrien är vår tids värsta mänskliga katastrof, nästan tio miljoner människor saknar nu hem och trygg tillgång till mat och vatten. Ack om politikerna hade fötterna mer på jorden och inte satt fast i höghus och idéer, ideologier och siffror om MAKT! I Sverige, Syrien och världen. 

I helgen fick jag äran att möta massa unga människor i Sverige som brinner för att vi ska rädda vårt klimat för framtiden. Jag deltog i Powershift 2014, en konferens ordnad av PUSH SVERIGE – plattformen där unga arbetar för hållbarhet. Temat i år var social hållbarhet, vilket ju handlar om hur vi bemöter varandra och hanterar inre resurser, liksom våra idéer och mål. Jag fick dela min kreativa scenkonst med dem och det var fantastiskt. En del sa att de blev inspirerade av mig, alla vägar är rätt! All den glädje man kan finna i sin egen uttrycksfullhet och inre universum, överträffar alla konsumtionsprylar. Jag önskar fler fick upptäcka det! 

Vackert att få tillbringa två dygn med varma, glada, kreativa och framtidstroende människor som inte längre vill bära skygglappar om att allting ordnas ifall vi fortsätter som vanligt. Vårt samhällssystem är ohållbart, punkt! 

Det bekräftade Anna Borgeryd, samhällsstrateg och styrelseordförande i Polarbröd, dagen därpå då hon höll föredrag på Miljöölen – där Ingenjörer för miljön och Artister för miljön inledde sitt samarbete. Nova Becc sjöng vackert och Anna Borgeryd talade om sin bok Tunna väggar som föranlett henne att sätta sig in i vårt ekonomiska system och där konstaterat dess ohållbarhet. Finansiell tillväxt går knappt att få längre och tömmer idag jorden på resurser, men vårt ekonomiska system kräver det. Absurt! 

Hon föreslog Norden som en lagom stor nivå där förändringar kan ske mot en hållbar försörjningsstrategi. Jag håller med! Och där är varje människa, som prioriterar sin inre och yttre hälsa i grön frisk stil en väg: every human is a gift, every human is a powershift! 

Ikväll inviger jag klimatfilmsfestivalen TO FUTURE WITH LOVE på Bio Rio kl 17. Varmt välkomna till en helg i underhållbarhetens tecken! 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s