Lärdomar om kött i möte med kött

Idag gjorde jag slut med en vän, eller snarare en bekant. Vi känner varann sporadiskt sedan två år. Han hörde av sig igen och jag känner att jag inte orkar ha kontakt just nu. Han blev ledsen och förstod inte hur eller varför. Det gjorde mig ledsen. Jag sa att det var för att jag önskar mer tid för mig själv nu. En annan orsak är att jag inte tycker att våra energier går riktigt ihop. Men det är ju alltid sorgligt när relationsavslut inte sker smärtfritt. Jag inser att alla relationsärr jag har, beror på att avbrotten inte kommit organiskt. De har kommit för tidigt eller för sent i relationen. En av partnerna har inte känt av sig själv och sagt, du det här funkar inte för mig längre. Må det vara kärlek, vänskap eller arbete. Eller så har den andra inte accepterat den andras verklighet när den presenterats. Någonstans har intuitionen i det mänskliga köttet tappats bort.  

Och detta sker samtidigt som jag blivit sjuk, riktigt krasslig och tappat rösten – för första gången på flera år. Troligen är det virus eller bakterier men jag kan inte låta bli att fundera på om det förstärkts av att jag bröt min vegandiet på påsken och åt lamm som farmor bjöd på. Därefter kyckling med en vän – och så dessa farliga mjölkprodukter. 

Jag läser i FRIA TIDNINGEN att ny stor internationell forskning visar att köttkonsumtion minskar risken att dö i förtid med många procent. Ännu mer om man äter processat kött som bacon, korv, köttbullar. Londonolympiaden var tydligen rekord för antal tävlande veganer! Och de rapporterar att de mår bättre och har mer energi. Inte konstigt det – de äter rent och ofta färskt. Sådant som naturen vill att vi ska äta. 

Jag har sörjt hela vintern varje gång jag serverar barnen mat på dagis och de helst vill äta kött och knappt tar grönsaker. Vad för vanor ger vi dem? Men egentligen tror jag att de söker fettet och saltet, för smör är superpopulärt. Fick de det på annat sätt skulle se säkert vara nöjda. Frukt står ju också högt i kurs bland småttingarna. Må den snart bli ekologisk på alla Sveriges/världens dagis/förskolor/skolor! 

I alla fall, min konklusion är att man ska vara försiktig i kontakten med kött. Fundera två gånger innan du stoppar i dig det, varför du gör det? Det krävs 4000 liter för att skapa 1 kg kött, bara 10-15 liter för 1kg växtmat. Dessutom riskerar du att dö i förtid. 

Och lita på din intuition när det gäller kontakten med människor. Gör du rätt mot ditt hjärta kan du inte göra andra människor illa. Mer intuition och hela den här världen skulle flyta lättare!

Så, nu har jag köttat på tillräckligt för idag.

Väx(t) upp Ruth! Dags att plantera spenaten och basilikan nu. Du stod ju i pyjamasen i solen på altanen i eftermiddags!

GROW

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Livstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s