En ljuvt och förnyat SM i en medeltida stad

Aldrig har ett SM i poetry slam varit så ljuvt. Visby bjöd på sommarvärme och skönhet. Vi doppade oss varje dag och gick på gator som såg ut som södra Europa. Man undrade varför inte Kristihimmelsfärdshelgen alltid kan vara så sen.

Tävlingen blev spännande. Jag blev huxflux medlem i Göteborgslaget igen med fina Anton Höber och Klara Sjögren Holtz där siste man Tobias Erehed gjorde storslam och vann individuella tävlingen – så rätt för slam. Med sina humoristiska, samhällsrelevanta, rimmade och norrländskt torra texter vidgar han fältet för vad slam kan vara. Och hur på scen. Nyttigt och gott för en subkultur som annars riskerar fastna i sin egen egenhet. Grattis min vän.

Jag behöll min andraplats i triathlon, återigen dansandes, nu med förnyad festligt lag med Dennis Renfors och Anders Pettersson i Kust till kust. Behöll min fjärde plats i improesin – fortfarande med få tjejer.

Problemet med för lite publik och bristfälliga jurygrupper består dock. Är sorgligt att inte SM ska kunna ha ordentligt med folk som ser och avgör. Må nästa års stad, kära Göteborg råda bot på det. Men det var en ordfrossa och många nya härliga ansikten att beskåda och munnar att höra.

Klipp från hela tävlingen kommer komma.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Livstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s