Människa på prov i etern

Nu finns scentexten Människa på prov, en monologlik historia, ute på youtube. Liksom andra delen om de mentala virusen från AIDS-dagen. Och Tobias Erehed, norrländsk rimmästare och skön kollega i Göteborgslaget förra året.

Jag skriver för fullt för SM. En ny dikt handlar om behovet av SMS – svenska med svenskar – istället för bara SFI. ”Förlåt mig för att jag inte talade svenska med dig”. Om den blir klar. Peppar, peppar: svartpeppar och chilipeppar.

1 kommentar

Under Poesigigg, Video

Ett svar till “Människa på prov i etern

  1. Cusin C

    Jag ber att få påpeka att du råkar faktiskt vara en perfekt kusin 😉
    Manualen för hur man ska leva sitt liv får inte förrän man har fyllt ca 35. Då gestaltar den sig plötsligt ut ur toma intet och tar sakta men säkert form så att dens till början diffusa konturer så småningom blir allt tydligare och man kan skymta en bild på pärmen. Och när man öppnar den och bläddrar ser man att många sidor redan är öronmärkta och stycken understräckade – av en själv. Bäst tar man till sig innehållet om man inte ser rakt på texten, utan läser den ur ögonvrån.

    Min manual innehåller ett långt kapitel om det inte lönar sig att jämföra sig med ”alla andra” som tycks passa in i den standardiserade formen för perfekta pepparkaksgubbar med höga utbildningar, höga karrierer, höga bostadslån och 1,8 barn. För perfekt är förvånansvärt sällan lika med lycklig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s